Geld inwisselen in Assen

Geld wisselen in Assen

Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe. In het centrum van Assen zijn nog oude stadsgezichten te vinden. De provincie Drenthe is een populaire vakantiebestemming waarbij Assen een centrale plek inneemt.

De meeste mensen kennen Assen door het Circuit van Drenthe. Jaarlijks wordt in Assen het TT Assen gehouden. Vele duizenden mensen genieten van dit evenement wat bezoekers uit de hele wereld trekt. Vele toeristen uit Engeland, Denemarken en Zwitserland maken gebruik van het geld wisselen bij Geldwisselkantoor Assen. Ponden, Franken en Kronen kunnen worden omgewisseld voor euro’s.Lees verder....

Het Geldwisselkantoor Assen is gevestigd tussen het Centraal Station en het Drents Museum. Op loopafstand van het centrum op de hoek van de Oostersingel en de Stationsstraat. Tegenover het beroemde beeld van “Bartje”.

Vele mensen bezoeken het Geldwisselkantoor Assen tijdens een bezoek aan het centrum of museum. Door de ligging van het kantoor en de bereikbaarheid is het goed te combineren. Geld wisselen in Assen is zo makkelijk en eenvoudig.

Naast de bewoners van Assen heeft het Geldwisselkantoor een regiofunctie. Bewoners uit bijvoorbeeld Emmen, Hoogeveen en Gieten maken gebruik van het Geldwisselkantoor.

Heeft u nog vakantiegeld over of bankbiljetten gespaard? Kom langs voor een vrijblijvende waardbepaling van uw oude en nieuwe valuta. Ook met valuta’s uit een erfenis of zakelijke transacties bent u welkom aan de Stationsstraat 1 in Assen.

Plan uw route

Geldwisselkantoor Assen

Stationsstraat 1
9401 KV Assen
0592-300244

Geldwisselkantoor Assen

Stationsstraat 1
9401 KV Assen
0592-300244

Geldwisselkantoor Assen

Bekijk de locatie in Assen

Adresgegevens:

Openingstijden:

Stationsstraat 1 Maandag t/m zaterdag
9401 KV Assen 9.30 – 17.00 uur
Neem contact op 0592-300244
Plan uw route

Geldwisselkantoor Assen. Het wisselkantoor van Drenthe

Het Geldwisselkantoor Assen maakt deel uit van het grootste valutawisselkantoor van Nederland. Bijna 70 locaties in Nederland maken het mogelijk om uw vreemde valuta te wisselen in uw regio. Belangrijk, want vele banken en wisselkantoren zijn gesloten of wisselen geen valuta’s meer. De Nederlandsche Bank heeft haar vestiging in Hoogeveen in 2007 gesloten. Hier kon men nog oude Nederlandse Guldens inwisselen.

In de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe is het moeilijk om geld te wisselen. Steeds meer banken verdwijnen uit dorpen en de meeste wisselkantoren zijn gevestigd in de grote steden. Niet makkelijk bereikbaar dus.

Het Geldwisselkantoor Assen is goed bereikbaar door de ligging aan de A28. De verbinding tussen Groningen en Zwolle. Het wisselkantoor is 10 minuten lopen vanaf het station.

Oude Engelse Ponden wisselen in Assen

Bij het Geldwisselkantoor Assen is het mogelijk om oude Engelse Ponden te wisselen. The Bank of England heeft vele biljetten voorzien van een nieuwe ontwerp en veiligheidskenmerken. De oude biljetten worden niet meer geaccepteerd als betaalmiddel. De 5, 10 en 20 Pond biljetten zijn lastig inwisselbaar. Het Geldwisselkantoor Assen wisselt deze oude Engelse Ponden wél.

Oude Zweedse Kronen wisselen in Assen

Zoals vele landen in de wereld heeft ook Zweden zijn biljetten en munten vernieuwd. De 500 Kronen en 100 Kronen biljetten gelden niet langer als betaalmiddel. Ook de 1, 2 en 5 Krona munten zijn niet meer geldig. De 100 en 100 biljetten zijn nog wel inwisselbaar bij het Geldwisselkantoor. De munten zijn per 30 Juni 2017 niet meer inwisselbaar en ongeldig verklaard. Voor een actueel overzicht bekijk de pagina Zweedse kronen munten wisselen.

Oud geld inwisselen in Assen

Uw oude munten en bankbiljetten kunnen nog beste een leuke waarde hebben. Bij oud geld moet u denken aan munten en biljetten die niet meer geldig zijn als betaalmiddel. Maar nog wel inwisselbaar zijn bij de Nationale banken. Het Geldwisselkantoor Assen kan oud geld inwisselen voor euro’s. Zo hoeft u niet veel moeite te doen. Alleen even laten controleren of uw oude vreemde geld nog inwisselbaar is.

Het oude geld kan bestaan uit Duitse Marken die vergeten zijn of uit een erfenis komen. Of Nederlandse Gulden biljetten. Maar ook oud vakantiegeld wat als souvenir is blijven liggen. Veel oud geld kunt u inwisselen in Assen.

Buitenlands geld wisselen in Assen

Ondanks de invoering van de euro is er nog steeds behoefte aan buitenlandse valuta. Terug van een buitenlandse trip en toch nog een paar Dollars of Franken over gehouden. De meeste mensen wisselen teveel geld en willen hun overgebleven buitenlands geld inwisselen.

De meeste actuele en verhandelbare valuta kunt u wisselen. Op onze pagina Valuta wisselen staat een compleet overzicht van landen. Bij elk land wordt duidelijk getoond welke inwisselbaar zijn. Ook de moeilijk inwisselbare valuta is geen probleem.

Geld wisselen als bedrijf

Terug van een zakenreis en buitenlandse valuta overgehouden? Of sluit u een deal en is er vreemd geld mee gemoeid? Het Geldwisselkantoor Assen helpt particulieren en zakelijke instellingen met het wisselen van geld.

Bij het bezoek aan het Geldwisselkantoor Assen dient u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Naast het legitimeren worden uw naam, adres en woonplaats geregistreerd. Naar aanleiding van de richtlijnen van De Nederlandsche Bank dient u een geldig reden op te geven waarom u het geld verkoopt.
U wordt ontvangen in een aparte veilige ruimte waarin u in alle privacy de transactie plaats vindt. De buitenlandse valuta’s worden in contant in euro’s uitbetaald.

Geen lange reis maken maar gewoon in uw eigen regio. Snel, veilig en eenvoudig!

Muntgeld wisselen in Assen

Alle buitenlandse munten in een pot gegooid? Veel Nederlanders doen dat. Alle overgebleven kleingeld wordt bewaard en uiteindelijk wordt er niks mee gedaan. De meeste wisselkantoren en banken accepteren muntgeld niet. Teveel werk, lastig en hoge kosten. Bij het Geldwisselkantoor kunt u muntgeld wisselen in Assen. Oude en nieuwe munten behoren tot de mogelijkheden.

Herdenkingsmunten wisselen. Waar kan dat?

Het Geldwisselkantoor is onderdeel van het Goudwisselkantoor. In 2017 heeft de Koninklijke Nederlandse Munt het Geldwisselkantoor Assen als officieel inleverpunt aangewezen. De 5 euro en 10 euro munten worden jaarlijks uitgeven door de KNM. Het is een wettig betaalmiddel maar wordt vaak niet geaccepteerd.
Vroeger kon iedereen de munten ophalen bij het Postkantoor of boekhandel. Het inleveren moest bij de bank gebeuren. De banken zijn er mee gestopt en het Goudwisselkantoor is nu exclusief verkoop- en inwisselpunt voor de KNM.

Officieel erkend wisselkantoor

Het Geldwisselkantoor is ingeschreven in het Register voor Wisselinstellingen. Dit betekend dat het Geldwisselkantoor officieel erkend is door de DNB met bijbehorende vergunning.

Waarom het Geldwisselkantoor?

Het Geldwisselkantoor is het grootste valutawisselkantoor van Nederland. Zo heeft u de mogelijkheid om geld te wisselen in uw regio. Bijna 70 locaties in Nederland zorgen voor een landelijk dekking. Naast de courante valuta wisselt het Geldwisselkantoor ook oude valuta die niet meer geldig zijn als betaalmiddel. Dit geldt voor biljetten en munten. De persoonlijke benadering door niet te werken met een loket of balie geeft een vertrouwd gevoel. Een aparte ruimte die veiligheid en privacy biedt.

Geld wisselen doet u bij Geldwisselkantoor Assen.

  • Snel en eenvoudig wisselen van vele soorten buitenlands geld
  • Oud geld wisselen
  • Muntgeld wisselen
  • Zakelijke transacties van valuta is mogelijk
  • 5 & 10 euromunten omwisselen
  • Afschermde ruimte voor veiligheid en privacy
  • Officieel erkend wisselkantoor met vergunning van De Nederlandsche Bank
  • Bijna 70 locaties in Nederland dus makkelijk bereikbaar

 


Adres gegevens Geldwisselkantoor AssenRoute plannen naar AssenGeld wisselen bij Geldwisselkantoor AssenOverzicht Geldwisselkantoor in Nederland