Amerikaanse dollar kopen in uw regio? [Nieuw: Terugkoopgarantie]

Heeft u reisplannen naar de VS en wilt u goed voorbereid zijn? Dan is het redzaam om “Amerikaanse cash” bij de hand te hebben. Wel zo handig om direct na het landen een broodje te scoren en hoe dan ook wat geld op zak te hebben voor vervoer en verblijf.

U kunt Amerikaanse dollars voor uw reis alvast bestellen en ophalen bij een geldwisselkantoor in uw buurt. Goed voorbereid naar Amerika? Kom dan, ook zonder afspraak, langs bij een van onze kantoren.

Bestel direct Amerikaanse dollars KANTOOR IN DE BUURT

Kies voor een betrouwbare geldwisselaar

Vertrek goed voorbereid richting de Verenigde Staten. Bij een goede voorbereiding hoort ook “alvast wat valuta in huis halen”. In Nederland zijn er tal van mogelijkheden als het gaat om vreemde valuta wisselen.

Kiest u liever voor een betrouwbare geldwisselaar ten opzichte van een toko in een buitenbuurt? Kijk dan naar specifieke kenmerken: zoals een officiële autorisatie door De Nederlandsche Bank (DNB). Het Geldwisselkantoor is in het bezit van deze erkenning.

Zo bent u bij het Geldwisselkantoor 100% zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast kunt u uw valuta wisselen voor biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en ook 100 dollar of muntgeld als u dat wenst. De actuele koers wordt aangehouden bij het wisselen van uw valuta. 

U vindt de diensten van Geldwisselkantoor in de kantoren van Goudwisselkantoor

Wissel uw dollars kosteloos terug voor euro’s

Profiteer van terugkoopgarantie wanneer u uw Amerikaanse dollars heeft gekocht bij Geldwisselkantoor. U betaalt dan géén handelingskosten over het retourbedrag. Erg handig als uw portemonnee na uw reis nog uitpuilt van de groene dollarbiljetten.

Amerikaanse dollars wisselen bij Geldwisselkantoor? Wij leggen uit hoe dat werkt

stappen-amerikaanse-dollar-kopen

Waarom dollars kopen bij Geldwisselkantoor?

Een paar jaar terug werd geld veelal bij een bank besteld. Tegenwoordig ligt deze dienst voornamelijk bij geldwisselkantoren. U kunt dus niet meer terecht bij Rabobank, ING Bank of SNS bank voor het kopen van buitenlandse valuta.

Gelukkig zijn er steeds meer geldwisselkantoren in Nederland, waardoor er altijd eentje in uw regio te vinden is. Zo heeft Geldwisselkantoor inmiddels ruim 100 vestigingen in Nederland waar u terecht kunt voor het wisselen van vreemde valuta. U kunt hier zonder afspraak langslopen voor het wisselen van uw euro’s voor dollars. Gaat het om hoge bedragen? Maak dan vooraf even een afspraak. 

KANTOOR IN DE BUURT  Afspraak maken

Is Amerikaanse dollars kopen vooraf aan uw vertrek voordeliger?

Het klopt dat u een kleine commissie betaalt over de wisseling tussen euro’s en dollars, of een andere valuta, voor dollars. U kunt uzelf dus afvragen welke methode voordeliger is. US dollars in Nederland alvast kopen bij Geldwisselkantoor? Of in de VS pinnen bij een ATM?

Er hangen een aantal voor- en nadelen aan beide methodes. 

geldwisselkantoor-voordelen

Voordelen vooraf kopen van Amerikaanse dollars (USD) bij een geldwisselkantoor

 1. U heeft direct cash bij de hand bij aankomst. Zo voorkomt u lange wachtrijen voor pinautomaten (ATM’s) en kunt u rechtstreeks met de taxi naar uw bestemming;
 2. Ook kunt u gratis uw dollars retourneren voor euro’s, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u te veel dollars inkoopt;
 3. Er zit een Geldwisselkantoor gewoon in uw buurt. U voorkomt hiermee de drukte op Schiphol en Amerikaanse luchthavens;
 4. U wisselt uw euro’s voor dollars volgens de actuele koers. Dit betekent dat er geen commercieel verdienmodel achter schuilt;
 5. Sommige geldwisselkantoren zijn officieel erkend door De Nederlandsche Bank, en zijn geregistreerd als betrouwbare geldwisselaar. Zo ook Geldwisselkantoor. 

Nadelen van vooraf kopen van Amerikaanse dollars

 1. Het bijdragen van (veel) cash bevat een hoger risico op diefstal;
 2. U betaalt een kleine ‘fee’ over het te wisselen bedrag bij Geldwisselkantoor

pinnen-in-amerika-voordelen

Voordelen pinnen na aankomst in de Verenigde Staten

 1. U heeft onderweg geen contant geld moeten dragen. Dit verlaagd het risico op diefstal onderweg;
 2. U kunt bij veel pinautomaten gewoon met uw creditcard of bankpas betalen. Let op: Stel van tevoren in dat u daadwerkelijk in het land van bestemming kunt betalen en pinnen. Check dit vooraf bij uw bank;
 3. U behoudt meer grip op uw uitgavenpatroon, omdat u meermaals een bedrag kunt pinnen. Echter betaalt u hier steeds transactiekosten over.

Nadelen van het pinnen in het land van bestemming

 1. Voor elke transactie betaalt u een commissie aan de banken die uw cash uitgeven. Dit bedrag kan bij meerdere uitgaven best oplopen. Zo kunt u al uitgaan van een fee vanaf 2 tot 4 dollar per transactie;
 2. U kunt niet bij ieder betaalautomaat terecht. Daarnaast weet u niet altijd hoeveel transactie “fee” u dient te betalen bij een het pinnen. Wanneer u ervoor kiest te pinnen, is het dan ook verstandig om een hoger bedrag in één keer te doen. Zo beperkt u het aantal transacties.

Zoals u ziet zijn er voor- en nadelen aan het vooraf- of op bestemming kopen van Amerikaanse dollar. Wilt u echt zonder zorgen op reis? Koop dan vooraf wat Amerikaanse dollars voor nood en zorg ervoor dat, als het echt moet, u ook in de Verenigde Staten gewoon bij een ATM terecht kunt.

Het goedkoopste is echter wel om niet te veel transacties uit te voeren. Zodat u niet steeds een bedrag moet overmaken naar de desbetreffende bank. Onze keus zou dan ook zijn om voor vertrek naar Geldwisselkantoor te gaan. U profiteert hier simpelweg van de zekerheid van een erkend geldwisselaar die handelt volgens de actuele koers. 

Amerikaanse dollar kopen met terugkoopgarantie

Een groot voordeel van het bestellen van vreemde valuta bij Geldwisselkantoor is de terugkoopgarantie. Tijdens uw eerste transactie in een Geldwisselkantoor ontvangt u een bewaarkaart. Dit is het bewijs van uw transactie van bijvoorbeeld euro’s voor Amerikaanse dollars. 

bewaarkaart-geldwisselkantoor

Na uw reis heeft u mogelijk nog US dollars over. U kunt deze, na het tonen van uw bewaarkaart, kosteloos retourneren voor euro’s. Hiervoor worden dus geen transactie- of wisselkosten gerekend. U krijgt precies terug wat uw dollars waard zijn.

Ik wil graag Amerikaanse dollars kopen in mijn regio

Heeft u reisplannen richting de Verenigde Staten? Wilt u goed voorbereid op weg, door alvast dollars te kopen. Kom dan zeker langs bij een Geldwisselkantoor bij u in de buurt. Ons Geldwisselkantoor kunt u vinden in een van de ruim 100 kantoren door heel Nederland. Zo heeft u altijd zekerheid op een kantoor in de buurt om Amerikaanse dollar te kopen.

KANTOOR IN DE BUURT BESTEL AMERIKAANSE DOLLAR ONLINE

 

Eenvoudig Amerikaanse Dollars (USD) kopen inclusief terugkoopgarantie?

 

dollar-kopen-terugkoopgarantie

 

KANTOOR IN DE BUURT Bestel dollars