Op reis naar Hongarije? Ga voorbereid op reis en neem Hongaarse forinten mee

Op vakantie of zakenreis naar Hongarije? Vergeet niet van tevoren geld te wisselen. In Hongarije wordt er betaald met Hongaarse forinten. Ga voorbereid op reis en wissel euro’s voor de Hongaarse forint. Dit doet u eenvoudig bij een Geldwisselkantoor in uw buurt.

KANTOOR IN DE BUURT  Bestel forinten online

De ISO-code van Hongaarse forinten is HUF. Dit is de vergelijken met de uitdrukking EUR voor euro en USD voor Amerikaanse dollars.

Hongaarse-Forinten

Hongaarse forint kopen

Op reis richting Centraal-Europa? Daar komt u veel historie en prachtige plekken tegen. Het Hongaars parlementsgebouw en de Burcht van Boeda zijn dé plekken om te bezoeken. Let op: In Hongarije wordt er niet betaald met Euro’s.

Ga daarom voorbereid op reis en neem Hongaarse forinten mee in uw koffer. Forinten kunt u makkelijk wisselen bij Geldwisselkantoor. Om de forinten te kopen bij Geldwisselkantoor, kunt u kiezen uit verschillende opties:

 1. Klik hier om de Hongaarse forint online te bestellen. De valuta kunt u bij een Geldwisselkantoor naar keuze ophalen. Dit kan op 50 verschillende locaties in Nederland.
 2. Bestel Hongaarse forinten door te bellen naar 088-1021080. U wordt te woord gestaan door één van onze medewerkers.
 3. Bestel forinten bij een Geldwisselkantoor om de hoek. Er zijn 50 locaties door heel Nederland waar u terecht kunt. Klik hier voor een Geldwisselkantoor in uw buurt.
 4. Koop de forint door een afspraak te maken bij Geldwisselkantoor. Vul het afspraakformulier en kies voor een kantoor in u buurt.

Burcht-van-boeda

Ik heb Hongaarse forinten over van mijn reis naar Hongarije

Heeft u in Hongarije de hoofdstad Boedapest bezocht? Of bent u op andere historische plekken in Hongarije geweest? Het kan zijn dat u nog forinten overheeft van uw reis naar Hongarije. Bij Geldwisselkantoor kunt u gemakkelijk de Hongaarse forint wisselen voor euro’s.

Loop een Geldwisselkantoor binnen bij u in de buurt om uw forinten om te wisselen voor euro’s. U bent ook welkom op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Maak een afspraak bij een kantoor in uw buurt door het afsprakenformulier in te vullen.

Heeft u voor uw reis de Hongaarse forint gewisseld bij Geldwisselkantoor? Dan heeft u een bewaarkaart van ons ontvangen. Met deze kaart kunt u Forinten kosteloos terugwisselen voor euro’s.

bewaarkaart-geldwisselkantoor

Ik ga op zakenreis naar Hongarije

Gaat u op zakenreis naar Hongarije? Dan is het altijd handig op wat munt- en briefgeld op zak te hebben. Een taxirit kunt u betalen met Hongaarse forinten. Wissel euro’s voor forinten bij een Geldwisselkantoor in uw buurt.

U heeft verschillende mogelijkheden om Hongaarse forinten te kopen voor uw zakenreis.

 • Bestel de Hongaarse forint online
 • Loop een Geldwisselkantoor in uw buurt binnen
 • Bel naar 088-1021080 om forinten te bestellen
 • Gaat het om hoge bedragen forinten? Maak dan een afspraak bij een kantoor in uw buurt.

Let op: Bij zakelijke transacties is legitimatie verplicht

Wat is de waarde van Hongaarse Forinten?

Betalen met de Hongaarse forint gaat anders dan met Euro’s. Er zijn verschillende munten en biljetten die gebruikt worden. Op briefgeld is aan de voorzijde een afbeelding te zien van een koning, prins of graaf. Op de achterkant van een Hongaarse forint biljet is een gebouw te zien.

Soorten Hongaarse forint biljetten:

 • 500 forint
 • 1.000 forint
 • 2.000 forint
 • 5.000 forint
 • 10.000 forint
 • 20.000 forint

Soorten Hongaarse forint munten:

 • 5 forint
 • 10 forint
 • 20 forint
 • 50 forint
 • 100 forint
 • 200 forint

Een lekker koud biertje of een warme koffie koopt u al vanaf 350 forint. Lekker uiteten in de avond? Een 3-gangen-diner voor twee personen is mogelijk vanaf 9500 forint. Wilt u van de ene stad naar de andere stad reizen? Voor een taxirit van 30 km betaalt u ongeveer 1350 forint.

Online forinten bestellen

Restaurant-Hongarije

Ik ga op rondreis door Europa. Kan ik naast Hongaarse forinten ook andere valuta bij Geldwisselkantoor kopen?

Bij Geldwisselkantoor kunt u naast Hongaarse forinten ook terecht voor andere buitenlandse valuta. Niet alle landen in Europa gebruiken de euro als wettig betaalmiddel. Ga daarom voorbereid op reis en check met welke valuta er betaald wordt op uw vakantiebestemming.

Wissel bij Geldwisselkantoor de Tsjechische kroon, Zwitserse frank of Deense kroon, om zo voorbereid op reis te gaan. Geldwisselkantoor heeft een uitgebreid assortiment aan buitenlandse valuta. Klik hier om het assortiment te bekijken.

Forinten of andere buitenlandse valuta kopen? Loop een Geldwisselkantoor in u buurt binnen. Online bestellen? Klik hier om uw Hongaarse forint of andere buitenlandse valuta te bestellen.

Waarom de Hongaarse forint kopen bij Geldwisselkantoor?

Ga voorbereid op reis en koop Hongaarse forinten vooraf. Dit doet u gemakkelijk bij Geldwisselkantoor. Door de 50 locaties in Nederland, zit een kantoor ook in uw buurt.

Forinten worden gewisseld tegen de actuele wisselkoers. U kunt zowel Hongaarse munten als biljetten wisselen.

Hongaarse munten koopt u op een veilige manier bij Geldwisselkantoor. De transactie gebeurt in een discrete ruimte. Geldwisselkantoor is geautoriseerd door De Nederlandse Bank en ingeschreven als officiële wisselinstelling.

Om de Hongaarse forint te wisselen, bent u welkom met en zonder afspraak. Geldwisselkantoor is onderdeel van Goudwisselkantoor en Goudbus. Het wisselen van u buitenlandse valuta gebeurd in deze kantoren.

KANTOOR IN DE BUURT  Online Forinten bestellen

goudbus-goudwisselkantoor-locatie

Hongaarse forinten koopt u gemakkelijk bij Geldwisselkantoor

Stappenplan-vreemde-valuta-bestellen

KANTOOR IN DE BUURT Online Forinten bestellen